Projektledarutbildning

Projektledarutbildning utformad utifrån internationella krav – vi ska ge dig det som krävs för att göra karriär som projektledare och lyckas med projekt. Projektledarens uppgift är, något förenklat, ”att få bra saker att hända”. För att åstadkomma detta krävs en kombination av projektmetodik, ledarskap och strategiskt kunnande.

Projektledarutbildning – både för bredd och spets

Vi erbjuder projektledarutbildning för dig:

 • Som är ny i rollen som projektledare och vill ha en bred projektledarkompetens som fundament för din karriär
 • Som är ute efter spetskompetens med fokus på strategi
 • Vill kunna leda komplexa projekt där det mänskliga perspektivet är avgörande för framgången
 • Certifieringsförberedande utbildning med likasinnade

Våra projektledarutbildningar inriktar sig på följande kompetenser:

 • Projektmetodik för struktur, kostnadskontroll och effektivt genomförande.
 • Projektledarskap för att väcka engagemang och få projektmedlemmar och intressenter, ja rentav organisationer, att ställa sig bakom gemensamma mål och tillsammans ta itu med tuffa uppgifter.
 • Strategiskt kunnande för att lyfta blicken och utvärdera möjligheter: vilken nytta ska projektet leverera? På vilket sätt behöver verksamhetens förberedas för att ta tillvara på resultatet av projektet? Finns det några enkla segrar som hjälper oss på vägen?

Våra öppna utbildningar i projektledning genomförs i Stockholm. Anpassade uppdrag levererar vi över hela landet.

Ladda hem metoddokument

Projektkommunikation

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
         • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

         Projektledarutbildning inför Certifiering

         Våra kurser baseras på etablerade standarder och modeller. Samma standarder och modeller som våra lärare använder sig av då de själva leder projekt. De kan därför referera till hur de använt dessa i praktiken. Vår utgångspunkt är Project Management Body Of Knowledge (PMBOK) utgiven av PMI, samt National Competence Baseline som utgör en referensram vid certifiering av projektledare enligt IPMA. Vi utgår dessutom från etablerade modeller och forskning inom grupputveckling och ledarskap exempelvis IMGD (PH.D. Susan Wheelan).

         Frågor? Få svar av sakkunnig

         • Ange meddelande +
          • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
          Eller ring 08-54 54 23 00

          Projektledarutbildning för flera roller i projekt

          Våra kurser vänder sig mot alla de roller som finns i projekt. Beställaren är länken mellan verksamheten och projektet, därför kräver lyckade projekt kompetenta beställare och en engagerad styrgrupp. Det klargör behov och stöttar projektledaren. Beställaren är den som bär störst ansvar för att verksamheten ska få ut det förväntade resultat. Vi levererar många internutbildningar riktade mot beställare idag, men skulle önska att vi levererade ännu fler med tanke på hur viktig rollen är för lyckade projekt.