Projektledarutbildning

Projektledarutbildning utformad utifrån internationella krav – vi ger dig det som krävs för att göra karriär som projektledare och lyckas med projekt.

Projektledarutbildning – både för bredd och spets

Här hittar du hela vårt utbud av utbildning i projektledning. Om du har bråttom och vill lära dig något redan idag kan du scrolla en bit längre ner på sidan. Där har vi samlat ett tjugotal artiklar om projektledning som innehåller föreläsningar, verktyg, mallar och tips för att lyckas med ditt projekt.

Vi erbjuder projektledarutbildning för dig som:

 • Är ny i rollen som projektledare och vill ha en bred projektledarkompetens som fundament för din karriär
 • Vill ha spetskompetens med fokus på strategi
 • Leder komplexa projekt där det mänskliga perspektivet är avgörande för framgången
 • Som söker Certifieringsförberedande utbildning på hög nivå

Projektledarutbildning

Projektmetodik & Beteende (ledarskapskompetens)

Fördjupning & Certifiering

Strategisk kompetens & förändring

Projektledarutbildning för certifiering

Vi erbjuder marknadens bästa utbildning för dig som vill ha spetskompetens som projektledare. Vårt projektledarprogram mot IPMA-certifiering är unikt på marknaden och täcker samtliga kompetenskrav. 100% av alla kompetenselement.

Vill du skaffa dig heltäckande kompetens som håller internationell toppklass och etablera dig som Senior Projektledare? Läs mer här

certifiering projektledarutbildning

Vilken utbildning är bäst för mig?

Den bästa projektledarutbildningen för dig som är ny i rollen eller självlärd är praktisk projektledning. Utbildningen ger dig den metodik som krävs för att leda ett projekt från planering till avslut. Du får teorin digitalt och får sedan arbeta dig igenom en simulation av ett helt projekt på plats hos oss.
– Utbildningen ger intensivträning med likasinnade och projektmetodiken ligger på så pass hög nivå att den ger dig en grund för framtida certifiering.

Vill du få träning i specifika ledarskapsutmaningar med koppling till projekt rekommenderar vi projektledarskap.

Om du ska ta dig an förändringsprojekt rekommenderar vi Certifierad Förändringsledare.

Miniföreläsningar om grundläggande verktyg

Camilla Åkesson, ansvarig för Astrakans projektledarutbildning
Camilla Åkesson
Camilla Åkesson
Områdesansvarig & Certifierad senior projektledare (IPMA A)
Mattias Ejbe
Mattias Ejbe
Lärare & Certifierad senior projektledare (IPMA B)
Agneta Lindblom
Agneta Lindblom
Lärare & Certifierad senior projektledare (IPMA B)

Våra projektledarutbildningar inriktar sig på följande kompetenser:

Projektledarens uppgift är, något förenklat, ”att få bra saker att hända”. För att åstadkomma detta krävs en kombination av projektmetodik, ledarskap och strategiskt kunnande.

 • Projektmetodik för struktur, kostnadskontroll och effektivt genomförande.
 • Projektledarskap för att väcka engagemang och få projektmedlemmar och intressenter, ja rentav organisationer, att ställa sig bakom gemensamma mål och tillsammans ta itu med tuffa uppgifter.
 • Strategiskt kunnande för att lyfta blicken och utvärdera möjligheter: vilken nytta ska projektet leverera? På vilket sätt behöver verksamhetens förberedas för att ta tillvara på resultatet av projektet? Finns det några enkla segrar som hjälper oss på vägen?

Projektkurser i Stockholm och online

Våra öppna utbildningar i projektledning genomförs i Stockholm och på distans. Anpassade uppdrag levererar vi över hela landet.

Ladda hem metoddokument

Astrakans Projektguide Beta

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
        • Hidden
        • Hidden
        • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

        Projektledarutbildning inför Certifiering

        Våra kurser baseras på etablerade standarder och modeller. Samma standarder och modeller som våra lärare använder sig av då de själva leder projekt. De kan därför referera till hur de använt dessa i praktiken. Vår utgångspunkt är Project Management Body Of Knowledge (PMBOK) utgiven av PMI, samt National Competence Baseline som utgör en referensram vid certifiering av projektledare enligt IPMA. Vi utgår dessutom från etablerade modeller och forskning inom grupputveckling och ledarskap exempelvis IMGD (PH.D. Susan Wheelan).

        Frågor? Få svar av sakkunnig

        Skriv din fråga nedan eller ring oss på 08-54 54 23 00

        • Hidden
        • Hidden
         • Hidden
         • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

         Projektledarutbildning för flera roller i projekt

         Våra kurser vänder sig mot alla de roller som finns i projekt. Beställaren är länken mellan verksamheten och projektet, därför kräver lyckade projekt kompetenta beställare och en engagerad styrgrupp. Det klargör behov och stöttar projektledaren. Beställaren är den som bär störst ansvar för att verksamheten ska få ut det förväntade resultat. Vi levererar många internutbildningar riktade mot beställare idag, men skulle önska att vi levererade ännu fler med tanke på hur viktig rollen är för lyckade projekt.