Ledarskap

En ledare ställs inför en mångfald uppgifter. Hur får jag en grupp att arbeta effektivt? Hur delegerar jag? Hur förbereder jag möten så de verkligen leder till resultat? På vår blogg kan du finna inspiration och fritt nedladdningsbart material som anknyter till kursområdet Ledarskapsutbildning. På bloggen finns också att läsa om ledare som lyckats särdeles väl. Du möter där också några av våra kursledare.

Vad är ledarskap?

Astrakans ledarskapsutbildningar bygger på att vi har en väl underbyggd idé om vad ett bra ledarskap innebär. De metoder vi lär ut stöds av erfarenhet och forskning. Vår grundsyn är enkel att sammanfatta: Under ett gott ledarskap växer medarbetare. Som ledare vågar man vara en förebild. Man vet vilka värden verksamheten bygger på och man räds inte att betona dem. Är du nybliven chef? Läs gärna vår kurs ny som chef.
Vi vill också betona vikten av att du som ledare har en bild av både vad du vill åstadkomma och vad du står för som person. Som ledare är det viktigt att ha en inre vision byggd på dina värderingar: på vilket sätt du väljer att kommunicera, agera och möta människor. Lika viktig är den yttre visionen, på vilket sätt du vill forma verksamheten. Målbilden för hur du och ditt team ska göra framsteg.

Läs vår ledarskapsblogg.

Vi delar med oss av våra kunskaper inom en mängd områden här på vår blogg. Du kan där bland annat läsa mer om Att leda en ny grupp eller hur man lyckas med att Delegera arbete smartare. Hur ett möte ska bli värt den tid det tar, berättar vi under rubrik Kreativa möten.  Några lockas av att läsa om uselt ledarskap. I så fall rekommenderar vi en titt på Transaktionellt ledarskap.

Ladda ner ledarskapstips

  • Bocka för de dokument du vill ladda ner
    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.