Astrakans Cookie- & Datapolicy

Här hittar du information om lagring av personuppgifter och de kakor vi använder på webbplatsen. För att kunna ladda hem material från vår hemsida krävs att du godkänner detta.

Hantering av personlig information

Din personliga information stannar hos oss – vi köper/säljer inte register. Vi använder externa system för e-post och uppföljning av utbildningar – tex. för att skicka ut kursmaterial, utvärderingar, inloggningsuppgifter och uppföljningsmejl efter kurser. Dessa tredjepartsprogram hanteras endast av anställda på Astrakan.

Om du lämnar kontaktinfo till oss via kontaktformulär på hemsidan så sparas informationen för att vi ska kunna kontakta dig. Du får även ett erbjudande om att prenumerera på nyhetsbrev. Om du inte öppnar mejl från oss eller bokar en utbildning raderas din information från våra system.

Så länge lagrar vi din information

Om du lämnat din kontaktinfo till oss men inte har ytterligare kontakt med oss eller väljer att prenumerera på våra nyheter så raderar vi din kontaktinfo senast inom 24 månader.
Om du gått en utbildning hos oss lagrar vi den informationen i upp till fem år då många efterfrågar kursintyg och material vid senare tillfälle.
Om du certifierat dig hos oss lagrar vi din information i upp till tio år, därefter ställer vi frågan till dig via den senast lämnade kontaktinformationen om du vill bli raderad ur våra system – observera att vi då inte längre kan intyga ditt certifikat.

För levnadstid när det gäller kakor – se översikten nedan.

Säkerhet

Alla kommunikation mellan din webbläsare och vår server är krypterad (SSL).

Så använder vi kakor

  • Kakor från samarbetspartners/annonsörer som gör information från Astrakan synlig på externa webbplatser
  • Besöksstatistik – Astrakan använder webbanalysverktyget Google Analytics för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Syftet är att få fram ett bra underlag för att kunna förbättra webbplatsens innehåll, struktur och användarupplevelse. Om du vill undvika kakor från google analytics finns det tillägg för vissa webbläsare. Detta kan du läsa mer om på googles webbplats.

Vi använder följande tredjepartskakor

_hssc – sparas 30 minuter
Vårt CRM-system, Hubspot, håller med hjälp av den här kakan koll på och hanterar sessioner. Kakan används alltså för att veta att du har besökt vår webbplats tidigare.

_hssrc – sparas under sessionen
Vårt CRM-system, Hubspot, använder den här kakan för att komma ihåg dig under tiden du surfar på vår webbplats. När du stänger ner webbläsaren tas den bort. Det gör att vi kan komma ihåg om du stängt ner en notis eller liknande.

_hstc – sparas i 2 år
Vårt CRM-system, Hubspot, använder den här kakan för att spåra hur du som användare använder vår webbplats, när du först besökte webbplatsen och när du senast besökte webbplatsen.

hubspotuk – sparas i 10 år
Vårt CRM-system, Hubspot, använder den här kakan för att hålla koll på vem du är. När du exempelvis skickar in formulär, hjälper den här kakan oss att koppla ihop dig med tidigare aktivitet, så att vi kan få en helhetsbild och hjälpa dig så bra som möjligt.

_ga, _gid – sparas i 2 år respektive 24 timmar
Dessa kakor används av vårt statistiksystem, Google Analytics, för att skilja unika användare åt genom ett slumpmässigt genererat ID-nummer. Med hjälp av informationen får vi reda på hur många unika besökare vi når ut till på vår webbplats.

_gat – sparas i 1 min
Denna kaka används av vårt statistiksystem, Google Analytics, för att begränsa antalet förfrågningar.

fr, tr, _fbp – sparas i 3 månader, respektive under sessionen
Den här kakan hjälper oss nå ut med annonser till människor som redan besökt vår webbplats på Facebook eller andra digitala plattformar som har annonser via Facebook.

Ta bort mig ur era register

Om du vill bli borttagen ur våra register fyller du i nedan formulär.