Att leda förändring

Här hittar du utbildning och material för dig som vill bli bättre på att leda i förändring. Tips och artiklar från forskare, företagsledare och verksamhetsutvecklare.

Leda i förändring

Förändring är utmanande. Det kräver ofta att vi ska klara av att göra de uppgifter vi redan har samtidigt som vi ska lära oss något nytt. Förändring kräver en investering i energi från alla som den påverkar och medför ofta stress och osäkerhet.

En myt är att de flesta förändringar misslyckas. Sanningen är snarare att de flesta förändringar där vi inte arbetar strukturerat med förändringen och har personer som är ansvariga för att leda den misslyckas.

Med andra ord, att lyckas med att leda förändringar är en fråga om kompetens och en samling genomtänkta åtgärder. På den här sidan delar vi med oss av beprövade verktyg som hjälper den som ska leda förändring såväl som tips på utbildning.

Förändring eller förbättring?

Vi blandar ofta ihop förändring och förbättring. För att skilja dem åt kan du ställa frågan: ställer det här krav på beteendeförändring/nya vanor? Om det krävs ändrade beteenden så rör det sig om en förändring och det är läge att tillämpa de principer vi går igenom. Om inte, ja, då är det en enklare förbättring som ska genomföras.

Så ger du energi till förändringsarbetet

Inled med en seger

Ladda hem

Astrakans förändringsguide

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
        • Hidden
         • Hidden
         • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.