Change Management

Här kan du lära dig mer om Change Management. Vår blogg tar upp både kulturella och affärsmässiga frågor. Letar du efter kompetensutveckling har vi även kurser i Change Management.

Kurs i Change Management

Vår grundkurs i Change Management är Effektiv Förändringsledning – Metod, där får du ett tillvägagångssätt för att genomföra förändringar med speciellt fokus på kritiska moment. För dig som står inför större utmaningar eller är mer erfaren har vi vårt Certifieringsprogram för förändringsledare.

Vad är change management?

Change Management handlar om att åstadkomma förändring hos individer, organisationer och samhällen. Vid mindre förändringar rör det sig vanligen om en önskan att effektivare använda resurser, ofta talar vi om denna typ av förändringsarbete som projekt. Större förändringar som beror på att verksamheten tappar marknadsandelar eller negativ företagskultur är betydligt mer dramatiska. Dessa kan ta uppåt tio år att genomföra och även i de fall det kan tyckas uppenbart att det är nödvändigt att få till en förändring kan det vara svårt att skapa förståelse. Mer om detta kan du läsa i avsnittet: motstånd mot förändring.

Kelly Odell

Om förändring och vår utbildning

John Kotter

Förändringsgurun nummer ett är John Kotter, författare till den bästsäljande förändringsbibeln ”Leading Change”. I boken definierar Kotter åtta steg för förändring som du kan läsa om på vår blogg.

Tre användbara verktyg för change management

 • Hur du tar fram en kommunikationsplan – konsekvent information är bästa botemedlet mot den osäkerhet som förändring kan skapa.
 • Intressentmodell – kartlägg vilka som påverkas av förändringen – och vilka som kan vilja påverka.
 • OBM – Förändring med fokus på beteende – grunderna för change management utifrån OBM hittar du längst ned på sidan.

Nedladdningsbart material

Om change management

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
        • Hidden
        • Hidden
        • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.