Kulturförändring

Vad krävs för att lyckas med en större omställning av verksamheten och en förändring av företagskulturen? Transformativ förändring handlar om att lyckas med kulturförändring när kraven från omvärlden förändras dramtiskt.

Vad innebär en kulturförändring?

Mer extrema förändringar kräver en total omprövning av verksamheten och att ta ut ett nytt riktning. Att göra ett vägval och få människor att göra den oerhörda ansträngning som krävs för att vi ska börja röra oss åt rätt håll. Ett annat ord för den här typen av förändring är transformativ förändring.

Eva Brandt har forskat om den här typen av förändringar och publicerade 2019 studien ”Transformativ förändring och postkonventionellt ledarskap: en retrospektiv fallstudie med fokus på förändringsprocessen och ledarskapet.” Nedan kan du ta del av en föreläsning där hon går igenom viktiga faktorer för att lyckas med kulturella förändringar och vad det egentligen innebär för dig som ska leda förändringen.

Lyckas med kulturell förändring

Eva Brandt delar med sig av delar ur Transformativ förändring & Agilt ledarskap

Författarsamtal & Event

En pandemi hindrade en hejdundrande releasefest för Eva Brandt nya bok ”Transformativ Förändring och Agilt Ledarskap” 2021 – men det hindrar oss inte från att genomföra den hejdundrande releasefesten nu. Kelly Odell intervjuar Eva om boken, båda föreläser och aktiverar dig som deltar. Eventet är kostnadsfritt och du kan boka din plats här. Dessutom kommer det finnas en äppelbar.

Om jag vill köpa boken då?

Boken kommer att finnas tillgänglig till rabatterar pris på eventet, fram till 15 september 2022 ger koden TRANSFORMATION 15% rabatt på boken hos Bokus.

SM i Ledarskap

Ledarskapsträning med Guldkant

  • En vecka av träning och nätverkande
  • Kostnadsfri ledarskapsträning och -tävling
  • Med stöttning av ledarskapsutvecklare och MakeitAppen