Chefsutbildning

Chefsutbildning för dig som har starka värderingar, vill leda genom handling och känner ett ansvar för att utveckla dig själv och andra. Här hittar du utöver utbildningar gratistips från ledande forskare och företagsledare om hur du kan utveckla ditt chefskap.

Chefsutbildning hos Astrakan

Det främsta verktyget för en chef är det egna agerandet, genom att statuera exempel och bli en ledstjärna samlar du människor kring gemensamma mål.
– Som chef är du en symbol för din organisations värderingar.

Chefens huvuduppdrag är att skapa ett tydligt sammanhang för arbetet som gör det lätt för medarbetare att prioritera rätt. Att som chef kunna rikta arbetet mot en målbild som ger vardagen och arbetet ett tydligt syfte. En målbild som gör det värt att anstränga sig lite extra och lägga meningsskiljaktigheter åt sidan för att förenas kring det gemensamma bästa.
– På sikt är det också målen som ger oss anledning att fira och känna stolthet över vad vi åstadkommit.

Chef eller ledare

Miniutbildning med ledarskapsforskaren Caroline Lornudd

Vem riktar sig Astrakans chefsutbildningar till?

Våra chefsutbildningar riktar sig främst till dig vars chefsroll innehåller ett strategiskt perspektiv och som arbetar med viktiga frågor när det gäller affärsutveckling och ramar för arbetet. Ditt huvudsakliga mål är att åstadkomma förbättring, ge avtryck och att forma en vardag där det är värt för medarbetare att prestera. Samtidigt som du tar ansvar för din egen utveckling och karriär.
– Du vill kunna förnya affärer och förbättra effektiviteten samtidigt som du leder med dig själv och ditt eget beteende som främsta verktyg.

Ladda hem

Verktyg för dig som chef

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
        • Hidden
        • Hidden
        • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

        Vad ska en chef kunna?

        • Analysera ramarna för arbetet

         Kunna fatta affärsmässigt smarta beslut och underlätta för de som ska få jobbet gjort.

        • Leda med hjälp av en tydlig vision

         Vad ska vi åstadkomma tillsammans? Team som ska nå utmanande mål stöter ofta på motgångar, då behövs en tydlig vision som inspirerar och ger oss uthållighet.

        • Visa ett uppriktigt intresse för medarbetare och människors välmående

         En bra chef är en nyfiken chef som pedagogiskt lyssnar in sig, kartlägger problem och bidrar med problemlösning.

        • Ta ansvar för sin utveckling

         ”Känn dig själv” stod det ovanför oraklet i Delphi. Använd dina styrkor, våga ta itu med dina svagheter. Du är ditt eget råmaterial, ingen chef är perfekt – men en bra chef gör sitt bästa för att utvecklas. Våra utbildningar bidrar till den utvecklingen, men som chef behöver du alltid ta ett eget ansvar när det gäller din förmåga att tackla nya eller svåra situationer.

        • Visa integritet

         Se till att veta vad du står för och hur du resonerar kring dina egna och företagets värderingar. Konsekvens i ditt chefs- och ledarskap är det som visar på autenticitet och bygger förtroende.

        Ledarskapspaketet

        Halva priset fram till Julafton

        • Fyra utbildningar: bygga team, feedback, coacha och hantera chefsutmaningar
        • Verktyg du kan använda direkt i din roll
        • Videogenomgångar, tester, checklistor och mallar.