Organizational Behavior Management – Var den du är, gör det du ska.

KBT (Kognitiv beteendeterapi) är den terapiform som gått mest framåt de senaste 10 åren och som av många anses ge bäst resultat för individer som vill ta itu med psykiska och mentala problem. Om man tar KBT och flyttar till organisationer så pratar man om OBM – Organizational Behavior Management.
Låter det flummigt?
Det är det inte.

OBM fokuserar på beteenden

I OBM är det fokus på medarbetarnas beteenden och arbetsprestationer. Några av de områden där det finns mycket forskning runt OBM är:
Arbetsmiljö och säkerhet
Hantering av frånvaro och personalomsättning
Stresshantering
Feedback, belöningar och incitament

Vad innebär OBM i praktiken?

Det är okej att vara precis som man är, det är vad man gör som är det viktiga. ”Det är okej att vara morgontrött, men det är inte okej att komma för sent”, säger Lars J O Larsson, konsult inom ledarskapsfrågor, som exempel. ”OBM innebär att man arbetar med att belöna rätt agerande, medan fel agerande arbetas bort”.

Ett annat exempel är säljaren som kommer in med alla kvitton i en påse till ekonomin och förväntar sig att få hjälp med sortering och häftning, vilket ekonomipersonalen suckande hjälper till med. Istället bör de skicka ut säljaren med ”vill du ha utbetalning på dina kvitton så gör om och gör rätt”. Vill du lära dig att tillämpa OBM så kan det vara värt att kika på vår obm-utbildning.

 

 

Astrakans lärare Lars Larsson
Astrakans lärare Lars Larsson

Inspirationsklipp

Kort OBM-intro med Mikal Björkström