Webinar – Trendspaning

Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll vilken väg du tar. Nätverka och träna på trendspaning: från spaningsområden och att avgöra om något faktiskt är en trend till att välja fokus och satsa.

  • Kursid A1004
  • Kursavgift Kostnadsfritt
  • Omfattning 90 minuter

Lär dig mer om

  • Trendspaning inom olika fokusområden
  • Är det en trend eller inte?
  • Att hitta rätt frågeställning

Onlineworkshop med fokus på de första faserna i trendspaning

Omvärldsbevakning, trendspaning, scenario planning – kärt barn har många namn,  och många användningsområden. Resultat av en omvärldsspaning/trendspaning kan användas vid såväl strategiframtagning, som input och krav till processutveckling och vid alla slags förändringsarbeten.

Under workshopen får du lära dig mer om att identifiera hållbara trender värda att satsa på. Att undvika dagsländor men ändå vara tillräckligt snabb för att ta ledningen på marknaden eller bromsa potentiella samhällsproblem innan de kulminerar.
– Att förstå och forma framtiden.

Vi kombinerar en introduktion till trendspanande med en onlineworkshop i grupp där ni får möjlighet att diskutera och prova på den inledande fasen i trendspaning.

Workshopledare är Anna Bergdahl, certifierad verksamhetsutvecklare med erfarenhet från stor uppdrag inom bygg-, industri- och finansbranschen såväl som statlig och kommunal verksamhet.

Vad kännetecknar verksamheter som är ledande i utvecklingen av sin bransch?

Jag säger som Wayne Gretzky: ”I skate to where the puck is going to be, not where it has been”. I pandemitider kan det vara svårt att hitta utrymme för att tänka framåt men vi måste prioritera att tanka bilen även om det är – och just för att det är – långt kvar att köra.

Anna Bergdahl

Anna Bergdahl

Certifierad verksamhetsutvecklare med Astrakanmetoden

Kostnadsfritt men se till att ha kamera!

Eftersom upplägget kommer innefatta övningar och diskussion i grupp vill vi att du som deltar har tillgång till kamera och mick (det duger med en inbyggd i datorn). Vi kommer att tillhandahålla inspiration och övningsupplägg men för att det ska bli en lärande upplevelse vill vi att alla deltar fullt ut. Du behöver även ladda ner Zoomklienten för möten.

Skulle din uppkoppling strula under workshopen så är det såklart okej att slå av kameran för att spara bandbredd så länge du deltar fullt ut i övrigt. Vi är inga monster.