Temadag Förändring – Göteborg

Vill du lära dig mer om beteendeförändring? Få verktyg för att utveckla en företagskultur? Eller ta steget från plan till handling? Välkommen till vår temadag – den ger dig en introduktion till OBM och en samling modeller som är till hjälp vid förändringsarbete.

 • Kursid A1004
 • Antal dagar 2 timmar och 15 minuter
 • Kursavgift Fri entré (vi förbehåller oss rätten att fakturera 500:- vid no-show och utebliven avbokning)

Vi pratar om effektiviseringar, men händer det egentligen så mycket?

OBM (organizational behavior management) beskrivs ofta som den saknade pusselbiten i ledarskapet, verktyget som hjälper oss att gå från ord till handling genom att analysera problem och förstå vilka beteenden vi behöver styra och belöna för att lösa dem. Genom att fokusera på det vi faktiskt ska göra istället för att förvirra oss i floskler som kvalitet, respekt och effektivitet kan vi få saker att hända.
– Det är det vi gör är som ger strategier liv.

Mikal är legitimerad psykolog med inriktning mot arbetslivets psykologi och OBM. Mikal har mångårig erfarenhet av chefsroller på flera organisationsnivåer och i rollen som organisationskonsult. Hos Astrakan ansvarar han för utbildningen i OBM och ger handledning till förändringsledare och chefer som vill genomföra beteendeförändringar.

Hur kan OBM göra skillnad i din verksamhet?

”Kunskapen om effektiv beteendeförändring kan vara avgörande för att få de resultat man önskar. Oavsett om det handlar om implementering av nya metoder, införandet av ett nytt IT-system eller helt enkelt att tillsammans med medarbetarna driva den dagliga verksamheten – det är människors aktiva handlingar som gör effekten. Allt för få känner till och behärskar de grundläggande principerna för våra beteenden, varför gör vi det vi gör? När vi lär oss detta – vi gör det som förstärks via beteendets konsekvenser  – så kan vi bli klart mycket mer effektiva i smått och stort. Det fina i kråksången är att dessa beteendets lagar är universella och gäller alla  och i alla sammanhang, så det är en investering med stor spridningseffekt.
OBM är användbart i alla sammanhang där det finns människor.”

 

Mikal Björkström

Mikal Björkström

Leg. psykolog med specialistutbildning inom OBM

Ladda hem

Astrakans förändringsguide

 • Bocka för de dokument du vill ladda ner
         • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

         Framgångsfaktorer och modeller

         Kelly Odell, den amerikanska prästen som förändrade sitt yrkesliv genom studier på Handels vidare till företagsledning som försäljningsdirektör på Volvo Personvagnar, VD på Telia Mobile och Whirlpool Sweden beskriver idag hos Astrakan Strategisk Utbildning AB framgångsfaktorer för förändring.

         Kelly Odell, som idag är lärare och assessor inom förändringsledning hos Astrakan tar avstamp i en känd modell som visar att om man har en vision med förändringen, motivation för förändringen, kompetens att klara av nya beteenden, nödvändiga resurser och en bra plan då kan man lyckas med förändringen. Modellen visar även typiska symtom som oftast uppstår i en verksamhet om någon av dessa framgångsfaktorer skulle saknas.

         Kelly Odell som tidigare skrivit boken Mänskligt ledarskap – 10 budord för den (o)fullständige ledaren kommer från sin kommande handbok för förändringsledare att lyfta fram de verktyg du kan använda för att få alla bitar på plats.

         Kelly Odell om förändring

         Vad styr vårt beteende?