Temadag – Nudging

Nudging handlar om att göra det så enkelt som möjligt för människor att röra sig i en viss riktning: att godkänna organdonation, ge blod, sopsortera eller cykla till jobbet. På vår temadag kan du lära dig mer om vad nudging innebär, tillämpningar och hur du kan använda det för att minska stress och öka effektiviteten på jobbet.

  • Kursid A1004
  • Antal dagar 2 timmar och 15 minuter
  • Kursavgift Kostnadsfritt (vi förbehåller oss rätten att fakturera en administrativ avgift om 500:- vid no-show och utebliven avbokning)

Lär dig mer om

  • Vad nudging egentligen är
  • Exempel och tillämpningsområden
  • Hur du kan använda det för att minska stress och öka effektiviteten på arbetet

Föreläsare

Caroline Lornudd är arbets- och organisationspsykolog, har en PhD inom ledarskap och har i flera forskningsprojekt utbildat i både implementering såväl som i ledarskap.
Mikal Björkström är leg. psykolog med inriktning mot arbetslivets psykologi. Verksam vid MBworks och ansvarig för Astrakans OBM-utbildning.

Beteendepuffar - så att det blir lättare att göra rätt

Vi fattar hela tiden beslut i vår vardag. Ofta är de snabba och rutinmässiga och ibland till och med ologiska. Nudging, eller beteendepuffar som det heter på svenska, är en samling utgångspunkter och tekniker för att påverka folks beteenden och val så att det blir lättare att göra rätt. Det kan handla om att ha mindre storlekar på tallrikar för att minska matsvinnet, att informera om att “vanliga bananer” i praktiken är besprutade bananer för att på så vis puffa för ett mer miljövänligt val eller att måla gröna fotspår som leder fram till en papperskorg för att minska nedskräpningen.

Mikal Björkström

Mikal Björkström

Ansvarig för Astrakans OBM-utbildning och verksam vid MBworks