Avancerad Projektledning - Workshopserie Program för dig som senior projektledare

Kursnummer: A4613 Med Astrakangaranti
Antal dagar: 4 workshopar (halvdagar)
Kursavgift: 14 350:-
Workshopar »

Vi byter namn uppgraderar nätverket till att innefatta 20 timmar utbildning – läs mer här: Specialistnätverket
***
Seniora projektledare är hett eftertraktade och det är svårt att hitta tid till utbildning. Därför erbjuder Astrakan Avancerad projektledning – en workshopserie med utmaningar inom spetsområden för dig som redan har stor erfarenhet och kunnande. Som många skickliga projektledare har du säkert nått dit du är idag genom utforskande och den intensiva utveckling tuffa projekt ger. Men med hög kompetens följer andra utmaningar: var hittar jag fortsatta källor till motivation och utveckling?
– Vi erbjuder här fyra startskott till nya utvecklingsområden för dig som har drivkraften att bli ännu bättre som projektledare. 

Målgrupp och förkunskapskrav

Projektledare med minst 5 års projektledarerfarenhet från medelstora eller större projekt varav minst 2 år i komplexa projekt. (Komplext pga tid, politik, kultur, tekniska utmaningar).

Söker du istället en kurs mot certifiering rekommenderar vi vårt projektledarprogram mot IPMA-certifiering.

 

 

 

Boka »

Workshopar

26:e oktober utmaningar och problemlösning i projekt ”Ny best practice”

Fördjupning inom projektutmaningar med fokus på de vanligaste: resursbrist, knappt om tid eller undermålig kvalitet. Kan vi med vår samlade kompetens och kreativitet höja nivån på det som hittills varit ”best practice”?

15:e november Dilemman: Konflikter och tuffa samtal

Intensivträning i att hantera tuffa samtal och problemsituationer. Övningar leds och regisseras av Marianne Scheja, expert på konflikthantering. Ni får träna på en samtalsmodell, 4L, som har sin grund i KBT/Motiverande Samtal.

29:e november Scenario: LEAN, Agile och traditionell projektledning 

Vad gör man när; beställaren vill ha en fast budget baserad på en tydlig specifikation av uppdraget. Utvecklingsteamen vill jobba agilt och organisationen är vana med att driva projekt traditionellt

15:e december  Styra vs. leda komplexa förändringsprojekt

Begreppet ”styra” kan ibland vara vilseledande, inte minst när det handlar om komplexa förändringar.  Förändringar handlar om beteende och beteende kan inte styras på samma sätt som man styr en bil eller en båt. Styrning kan innebära att man vill komma fram till en önskade mål eller resultat med förändringen men vägen dit går knappast styra sig till.

En förutsättning för att en individ ändrar sitt beteende på lång sikt är att individen vill det.  Vill de inte blir förändringen inte av.  Därför handlar bistående förändring mer om att stödja individens motivation och bidra till deras vilja att förändra sitt beteende.  Det handlar om att leda individerna mot nya önskade beteende, inte att styra dem dit.

 

 

 

Boka »

Lämna ett omdöme

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *